hogyan válasszunk géprongyot?

Az a jó géprongy, amit megfogsz, és nem dobsz el, hanem használod!

A sokrétű alkalmazási hely, igény, anyag miatt nem mindegy milyen anyagot választunk, mert a nem megfelelő géprongy használata egyszerű pazarlás, pénzkidobás, mellette bosszúságot, elégedetlenséget okoz a felhasználó számára.

Mint minden szerszám, eszköz kiválasztása az adott feladathoz, helyhez történik, hogy minél hatékonyabban tudjunk dolgozni.

Öszeszedtük a három legfontosabb kérdést, amelynek megálaszolása segíthet a megfelelő géprongy kiválasztásában.

1. Milyen feladatra?

Tisztítás? Törlés? Felület előkészítés? Fertőtlenítés?

Az első lépés a legalkalmasabb géprongy kiválasztásában, hogy milyen faladatra
használjuk. Nem mindegy, hogy olaj, folyadék felitatása, nehezen hozzáférhető kis
alkatrészek tisztítása, felület előkészítés a cél, vagy éppen oldószeres
környezetben akarjuk használni.

Íme néhány példa
Bőr,-cipőipar: KFTREX, KFTRC
Nyomdaipar: ITK,KTRVV
Gépipar: KTRSZ,KTRS
Vegyipar: KFTRC, KFTREX

2. Mi a munkakörnyezet?

Nagy területű gyár? Műhely? Iroda? Kis helyiség?

Egy ipari környezetben, gépek mellett, ahol több hely van, nincs annyira szem előtt, ott a 10 kg-os zsugorfóliás kiszerelés teljesen megfelelő, de ha több munkaállomásra elosztva kell, lehet, hogy az 5 kg-os kiszerelés a megfelelőbb.

Egy gépkocsiban, kisebb helyeken, autószalonokban esztétikusabb megjelenést biztosít az ipari törlőkendő színes 37×37 cm-es szabályos méretű géprongy.


Iroda takarítás: KTRSZ, KTRS
Autóműhely: KTRS
Asztalosműhely: KTRVV

3. Milyen alapanyag?

Trikó? Frottír? Flanel? Karton?

Az alapanyagnak döntő szerepe van a felhasználás, élettartam során. A flanel kellemes puha tapintású, nagyon finom anyag, jó nedvszívó, tartós, nem karcoló anyag, de mivel bolyhos, nem használható olyan helyen, ahol kerülendő a szösz. Ilyen helyekre használja a trikó vagy karton géprongyot! A vékony géprongy a nehezen hozzáférhető dolgok tisztítására ajánlott, míg a vastag erős, durva szennyeződések eltávolítására. A frottír rendkívül magas nedvszívó képességű, így hatékonyan megbirkózik nagy mennyiségű folyadék felitatásával, A fehér rongy ideális olyan helyekre, ahol oldószerrel dolgoznak, mely a színes anyagból kioldaná a festéket.

GÉPRONGY GYÁRTÁS – AHOL A TEXTIL ÚJ ÉRTELMET NYER!

Az összes termékünkre minőségtől függetlenül vonatkozik, hogy VÁLOGATOTT, vágott géprongy, ami nem tartalmazhat higiéniai szennyeződést, festékes, olajos részt. Nem tartalmazhat alsóneműt, bugyit, illetve 50%-ot meghaladó műszál tartalmú anyagot (pl. blúz, nylon harisnya, otthonka…)

Az alapanyagok csak szigorú szortírozás után kerülhetnek gyártásba. A szortírozás során anyagminőség szerint kategorizáljuk őket. Az általunk gyártott géptisztító rongyok tiszták, mindennemű szennyeződéstől mentesek. A vágás során a megfelelő alak és méret elérésén túl arra is nagy hangsúlyt fektetünk, hogy a textíliákról minden gombot, csatot, cipzárt, patentet, tépőzárt, rávasalt matricát és egyéb sértő tárgyat eltávolítsunk.

Nagy európai válogató üzemek a gyűjtött (konténeres) használt ruhát feldolgozzák, és az így szortírozott, vegyes géprongy alapanyagot vásároljuk tőlük.

Ezt mi még egyszer válogatjuk üzemünkben, saját, erre kiképzett dolgozóinkkal, a termékpalettának megfelelően alapanyag, szín, minőség, anyagvastagság és összetétel szerint:

– fehér, pasztell, világos, színes, sötét

– extra minőség. 1.osztály, 2.osztály

– trikó, karton, frottír, flanel, vegyes

– vékony, vastag

– 100% pamut vagy kevert szálas (2.o)

A vágókhoz már csak a fentiek alapján gondosan fajtára válogatott alapanyag kerülhet!

A vágás a termék minőségi előírásainak megfelelő módon történik, melyet a MEO folyamatosan ellenőriz, esetleges szükséges javításokat azonnal elvégeztetik. a termékek vágása gomb, csat, cipzárt, patent, tépőzár, rávasalt matrica és egyéb sértő tárgyak eltávolítása mellett a megfelelő alak és méret figyelembevételével történik. másodosztályú termékeknél kisebb alaki és esztétikai hiba előfordulhat

A készterméket a vágóktól egy külön kocsiba gyűjtik, közben még egyszer teljes ellenőrzésen megy át.

Kérdése van?

Lépjen velünk kapcsolatba!